Animale mici de companie

Dieta Porcusorului de Guinea: Ce fructe si legume pot manca Porcusorii de Guinea?

Animalele mici, ca porcusorii de Guinea, au o dieta destul de stricta si, pentru a evita problemele de sanatate, cei mai multi stapani se rezuma la mancarea speciala, din pet-shop.
Daca iti doresti totusi, sa suplimentezi dieta micului tau prieten, afla ca exista fructe si legume proaspete pe care el le poate consuma in siguranta si care ii vor asigura si un aport de vitamine si minerale.

Deci, iata o lista cu fructele si legumele pe care porcusorul tau de Guinea le poate consuma:

Capsunele
Capsunele sunt bogate in vitamina C, un nutrient esential pentru mentinerea animalutului sanatos. Prin urmare, adaugarea capsunelor in dieta porcusolului, va aduce numai beneficii.
Atentie insa, limiteaza suplimentul la maxim doua portii pe saptamana.

Ardeiul gras
Ardeiul este o alta sursa buna de vitamina C, fara sa existe riscul de “prea mult zahar”, ca in cazul fructelor. Pentru varietate, ii poti oferi porcusorului ardei gras rosu, galben sau verde.

Kiwi
Alt fruct ce reprezinta o optiune buna pentru porcusorii de Guinea, este kiwi. Trebuie doar sa fii atent si sa indepartezi semintele, pentru a evita riscul de inecare.

Morcovii
Morcovii reprezinta o sursa sanatoasa de vitamina A, insa nu trebuie oferiti in exces. Acestia contin mai multi carbohidrati, care trebuie limitati.

Salata verde
Frunzele de salata verde sunt perfecte pentru porcusorii de Guinea, fiind bogate in vitamina C, potasiu si fibre.
Salata verde poate fi oferita din belsug, zilnic insa, evita varietatea de salata iceberg. Aceasta din urma poate cauza diaree.

Patrunjelul
Patrunjelul este si el o sursa de vitamina C, fiind o gustare sanatoasa pentru micutul rozator.
Poate fi adaugat in dieta de cateva ori pe saptamana, insa nu zilnic! Patrunjelul contine calciu, care poate forma pietre in rinichii si vezica urinara a micutului animal.

 

Sursa foto: unsplash.com

Gheoca Razvan

Dr. Razvan Gheoca\n Grad Profesional: Medic Veterinar\n\n Razvan Gheoca este unul dintre fondatorii clinicii veterinare Mobile Vet.\n \n 2015: Cursuri de perfectionarea tehnicilor de osteosinteza - Societatea Romana Veterinara de Ortopedie\n 2015: Cursuri de specializare in Dializa Peritoneala la Animalele de companie - Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti\n 2014: Cursuri de specializare in Ortopedie si Traumatologie Veterinara - Societatea Romana Veterinara de Ortopedie\n 2014: Cursuri de specializare in Parazitologie canina si felina - Colegiul Medicilor Veterinari, Filiala Municipiului Bucuresti\n 2014: Cursuri de specializare in Hematologie - Colegiul Medicilor Veterinari, Filiala Municipiului Bucuresti\n 2014: Cursuri de specializare in Medicina Veterinara de Urgenta - Colegiul Medicilor Veterinari, Filiala Municipiului Bucuresti\n 2013: Medic Veterinar primar si Administrator al clinicii veterinare Mobile Vet, din Bucuresti.\n 2012: Absolvent al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti - Facultatea de Medicina Veterinara

Postari recente

Epilepsia la caini: Cauze si Tratament

Ce este epilepsia? Epilepsia este o boala cronica ce cauzeaza crize, multe manifestate prin convulsii…

5 ani ago

PIF – Peritonita infectioasa felina: Cauze si Simptome

Peritonita infectioasa felina (PIF) este o boala virala la pisici, cu o rata mare a…

5 ani ago

Cataracta la caini: Cauze si Simptome

Cataracta se refera la incetosarea cristalinului ochiului, putand varia de la acoperirea partiala, pana la…

5 ani ago

Pisicile si Craciunul: Sfaturi pentru Sarbatori linistite

Pisicile si decoratiunile de Craciun sunt "inamici" vechi si probabil asa vor ramane mereu. Cei…

5 ani ago

Rinotraheita la pisici – Cauze, Simptome si Tratament

Rinotraheita virala felina este o infectie a cailor resiratorii superioare a pisicilor, adica a nasului…

5 ani ago

Antigelul si cainii – Simptomele si efectele ingestiei de antigel

Otravirea cu antigel este o problema foarte comuna in randul cainilor, mai ales la inceputul…

5 ani ago