Majoritatea stapanilor de animale s-au confruntat, cel putin o data, cu o situatie pe care nu au stiut daca sa o trateze ca pe o urgenta, in ceea ce priveste animalutul de companie.
Spre exemplu, daca blanosul a alunecat pe scara si acum schiopateaza evident, este ora 11:00 noaptea – trebuie sa suni veterinarul, sau exagerezi cu ingrijoararea?
Niciodata nu este gresit sa suni!
Daca animalul tau de companie iti ofera un motiv de ingrijoarare, atunci nu trebuie sa te simti jenat sa apelezi la un serviciu de urgenta. Veterinarii sunt obisnuiti cu urgentele si sunt pregatiti pentru ele, mai ales daca lucreaza in cabinete care sunt deschis NON STOP.
De asemenea, retine faptul ca tu iti cunosti cel mai bine animalul! Daca observi o schimbare in comportamentul lui, chiar si subtila, atunci este foarte probabil sa recunosti inceputul unei probleme. O discutie cu un medic de garda, poate sa lamureasca rapid daca este vorba, intr-adevar, despre o urgenta. Intotdeauna medicul de la serviciul de urgenta iti va adresa cateva intrebari pentru evaluarea situatiei si tot el iti va recomanda sa aduci animalul la un consult in acel moment, sau examinarea poate fi amanata.
Sunt cateva situatii insa, in care nu exista semne de indoiala. Daca observi ca animalul tau prezinta oricare dintre semnele de mai jos, atunci este obligatoriu sa soliciti o ambulanta veterinara, sau sa mergi de urgenta cu el, la cabinet.
Este foarte important sa iti urmezi instictele, iar daca ceva pare ca nu este in regula cu animalultul tau, ai tot dreptul sa te ingrijorezi. Profesionistii veterinari de urgenta, sunt acolo pentru a-ti oferi sfaturi si asistenta, deci nu ezita niciodata sa ceri ajutor.
Ce este epilepsia? Epilepsia este o boala cronica ce cauzeaza crize, multe manifestate prin convulsii…
Peritonita infectioasa felina (PIF) este o boala virala la pisici, cu o rata mare a…
Cataracta se refera la incetosarea cristalinului ochiului, putand varia de la acoperirea partiala, pana la…
Pisicile si decoratiunile de Craciun sunt "inamici" vechi si probabil asa vor ramane mereu. Cei…
Rinotraheita virala felina este o infectie a cailor resiratorii superioare a pisicilor, adica a nasului…
Otravirea cu antigel este o problema foarte comuna in randul cainilor, mai ales la inceputul…